Gebakken waaltjes Den Bosch

Gebakken waaltjes

Gebakken waaltjes Den Bosch: authentiek en nostalgisch

Sierbestrating brengt sfeer in uw tuin en creëert een bepaalde uitstraling. Het is dus van belang om u bij de keuze van bestrating goed in te lezen of te laten informeren. Op die manier voorkomt u dat u een klinker of tegel aanschaft die net niet het gewenste resultaat geeft. Een steensoort die al eeuwenlang populariteit geniet is gebakken bestrating. Ook op dit gebied zijn er echter verschillende mogelijkheden. Gaat u voor authentiek en nostalgisch, dan zijn gebakken waaltjes Den Bosch en omgeving aan te bevelen.

Strakke en getrommelde gebakken waaltjes Den Bosch

Waaltjes of waalformaat is een benaming voor klinkers die gemaakt zijn van rivierklei. Dit wordt met behulp van mallen gebakken in een oven. Het type klei, de baktemperatuur en de tijd die het bakproces in beslag neemt zijn doorslaggevend voor de overwegend donkere kleur. Gebakken waaltjes Den Bosch en omstreken hebben een lengte van rond de twintig centimeter, terwijl de hoogte- en breedtematen zes en vijf centimeter zijn. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen strak waalformaat en getrommeld waalformaat. Deze aanduiding verwijst naar de afwerking en het uiterlijk van de desbetreffende soort. Zoals al uit de naam blijkt hebben strakke waaltjes een eigentijdse look, die het goed doet in een modern tuinontwerp. Getrommelde gebakken waaltjes uit Den Bosch geven het design dankzij hun grillige randen juist een landelijk karakter.

Gebakken waaltjes Den Bosch eenvoudig in onderhoud

De nostalgische sfeer van waalformaat zorgt niet alleen voor tijdloosheid, maar brengt ook rust in uw terras- of tuinontwerp. Desondanks is het zeer veelzijdig, zodat het kan worden verwerkt in uiteenlopende stijlen. Net als bij andere gebakken bestrating zijn ook de gebakken waaltjes die u in Den Bosch bestelt uiterst duurzaam. Weer en wind hebben nauwelijks invloed en ze behouden vele jaren lang hun eigenlijke kleur. Iets wat extra in het voordeel van waalformaat spreekt is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Voorwaarde is wel dat de bestrating professioneel is aangelegd en afgewerkt. Wilt u ook sierstenen die zo goed als onderhoudsvrij zijn? Overweeg dan eens de gebakken waaltjes die in Den Bosch bij Beslistbuiten te koop zijn.